lördag 19 januari 2008

The School (konsert, 2008)

Såg den relativt nybildade septetten The School, från Wales, spela i England i somras. De rev av hela sin repertoar på sju-åtta låtar; samtliga fullkomligt bedårande. Efter spelningen köpte jag deras fyraspårs cd-r, och den var nog den skiva som snurrade flitigast i stereon under årets andra hälft. Det gick lixom inte att värja sig mot deras Beach Boysiga kompositioner.

Blev följaktligen lycklig som ett barn när jag såg att de skulle spela nästgårds: på Debaser Slussen. Var där i går. Konsertarrangören Svenska Musikklubben brukar vara pålitliga när det bokas band, men förbandet Idiot Kid var trista så att klockorna stannade. The School har numera något tiotal låtar på låtlistan, och nytillskotten funkar. Ingen skugga över Walesarna, men giget var sammantaget ingen fullträff. Ljudet var erbarmligt dåligt. Hörde mest elgitar och lite sång. Flickstackarn som lirade aukustisk gura hördes överhuvudtaget inte alls. Hennes körsång gick fram någorlunda, så att hon hade inte korsat nordsjön helt i onödan.

Dessutom hade jag högre förväntningar på publiken: inbillade mig att ett sådant här arrangemang attraherar musikälskare. Mellan låtarna blev det tyvärr tydligt att 50% av besökarna sket fullständigt i att det stod ett band på scenen. Sorlet var öronbedövande, trots att det bjöds på lite mellansnack.

I kväll spelar de i Götet med finfina A Smile And A Ribbon som förband. Hoppas att de har bättre tur med ljudet och att alla puckon håller sig undan.

Betyg: e e e

Inga kommentarer: