söndag 3 augusti 2008

Barnhemmet (Film, 2007)

Var tvungen att se den här rykande heta rullen, regisserad av Juan Antonio Bayona, fort som faen. Den har ju fått makalöst bra recensioner. Guillermo del Toro (regissör av finfina Pans Labyrint) ska i egenskap av producent och finansiär haft grym input. Men framförallt skulle det vara en sån där ofattbart überläskig skräckis.

I like skräckisers.

Kan inte sluta fascineras över att man kan sitta i världens tryggaste land, i sitt trygga hem, i en najs soffa med en go wirre och förnimma skräck.

Just den här filmen har de finaste ingredienserna i genren: en familj flyttar till ett nytt, stort, ensligt hus där onämnbara saker tidigare inträffat. I och med att upplägget var detsamma i den bästa otäckfilm som någonsin spelats in, Stanley Kubriks The Shining, kan man lugnt påstå att jag var eld och lågor när filmen rullade i gång.

Filmen är snygg, dramatisk och spännande. Det visade sig vara ett misstag att vänta sig en sån där neverending horrormangling. Antalet ståpälsmoments ligger till och med under skräckfilmssnittet. Men, den är helt klart sevärd.

Har du mot förmodan missat The Shining och Pans Labyrint så lägg hellre din dyrbara tid på de filmerna.

Betyg: e e e

Inga kommentarer: