onsdag 20 augusti 2008

Stop driving us crazy (Podcast, 2007)

Tjackade en ipod nano. Har så smått börjat ge mig ut i podcastrymden. Hittade en bank med gamla uråldriga tecknade kortfilmer; Vintage Tooncast. Tankade ner ett par på måfå. Stötte på en märklig grej.

Metodistkyrkan i USA producerade för uppskattningsvis ett halvt sekel sedan en animerad tiominutersfilm i sammarbete med någon sorts amerikansk motsvarighet till trafiksäkerhetsverket. Man ville få folk att köra nyktra.

Filmen är helt far out och utomordentlig tråkig. Glåmigt tecknad. Oengagerad jazz som bakgrundsmusik. Billiga ljudeffekter.

Storyn är helt fläpp: några varelser som bor på mars, är kristna och som påminner om bilar till utséendet har andats upp allt syre på mars (!) och flyr till jorden. Där blir de polare med de riktiga bilarna. De får veta hur bedrövligt det är att vara bil - allt för många bilister krökar ju. De kristna marsianerna blir förfärade och flyr fältet. End of story.

Jag blev underbart förvirrad vid första titten. Andra titten var, som sagt, enbart trälig. Bättre kan ni, metodistkyrkan!

Betyg: e e

Inga kommentarer: