fredag 3 december 2010

Gabba Gabba, säsong 2 (tv-program, 2010)

Händer att man ligger och relaxar i soffan samtidigt som barnen kollar barnprogram. Detta har råkat ske under några onsdagar. Efter barnprogramen för de små går då Gabba Gabba som är en show som vänder sig till gissningsvis mellanstadie-/högstadieungdomar. Men mest behållning för man nog om man är vuxen.

Satan! vad roligt det är.

Nu i december, tex, gick en sketch där vanvettigt snygga, men zombieartat korkade luciakandidater intervjuades. Reportern blir naturligtvis vansinnig när en kandidat spyr ur sig floskler som "jag vill bidra till fred på jorden". "Berätta för mig exakt hur du skall bidra till fred på jorden!!!", kontrar reportern. Med en nollställd min rabblar kandidaten då upp folkslagen i Afganistan och går igenom handlingsprogram för hur försoning mellan grupperna skulle kunna komma till stånd.

Ett stående inslag är Bäckenbottenskolan. Här får vi följa vardagslunken på skolan med supernormala elever och überstörd personal. Skolsköterskemottagningen är i en klass för sig. När eleverna stiger in på denna befinner de sig nämligen i nån sorts von triersk Riket-värld med den karaktäristiska filmklippningen och allt. Skolsköterskan har spretigt hår, häxnaglar, bruna tänder, hår på bröstet (!) och väser på danska till eleverna.

Som du förstår vrider man sig skratt i inslag efter inslag.

Delar av Pang Prego-gänget ingår i den mycket kompetenta Gabba Gabba-truppen, vilket tydligt satt sina spår på jargongen i denna blivande barn-/ungdoms-/vuxenklassiker.

Betyg: e e e e e

Inga kommentarer: