onsdag 13 oktober 2010

The Bear Quartet, Monty Python (skiva, 2010)

Moby Dick från '97, Personality Crisis fråm '98, My War från '99. Det var ljuvligt att vara Bear Quartet-fan straxt innan sekelskiftet! Bandet släppte tre lysande fullängdare. Where do you put your hate från Moby Dick är en sån där sitter-som-en-smäck-låt som jag nynnar nån gång i veckan. År ut och år in.

Även föregångarna Holy Holy och (framför allt) Everybody Else från '95 hade sina kvaliteter.

Den senare Gay Icon från '00 hyste också ett par fantastiska poplåtar, men här trillade bandet ner i samma fälla som många andra sönderhyllade band (Radiohead är ett bra exempel): de löpte amok i studion och började experimentera som besatta. Bandet själva köper nog inte verbet experimentera - de skriver säkert sitt hjärtas melodi. Men va fan, det låter ju som experiment - och nästan bara som misslyckade sådana-och i slutet av dagen är det det enda som räknas. Det är en olycklig utveckling för alla parter utom för själva bandet och för skitnödiga skivrescencenter. Trist, för talangen finns ju kvar. Sångaren Matti Alkbergs sidoprojekt brukar vara fantastiska.

Jag ger varje nytt BQ släpp många chanser i stereon - men även denna gång blir jag besviken.

Betyg: e e

Ps. Vill bara i rättvisans namn upplysa om att bandet faktiskt släppte några fina poplåtar på Angry Brigade från '03 Ds.

Inga kommentarer: