lördag 3 oktober 2009

Broder Daniel Forever (Film, 2009)

Broder Daniel är/var ett av världens bästa band.

Jag brukar hävda att det är extremt ont om fulländade fullängdare. Den här orkestern har faktiskt gjort en av dessa femettor. Deras andra skiva, "Broder Daniel", innehållar bara fantatiska låtar. Efter att ha sett BD-dokumentären Broder Daniel Forever på SVT i går fick den snurra ett par varv i stereon. Kan meddela att 3,5-åringen ville höra Go my own way om och om igen.

Nåväl: den här filmen handlar om bandets avskedskonsert och förberedelserna inför denna. Filmteamet lyckas bli riktigt närgångna. Det blir en hel del nerv när vi får se gruppmedlemmarna hinka bira, spela biljard och diskutera om de verkligen ska lägga av.

Det går heller inte värja sig mot scenerna när gruppen kramar om Anders Göthbergs (gitarrist som i fjol hoppade från Västerbron) föräldrar i kulisserna direkt efter giget.

En del kanske frågar sig om sångaren Henrik Berggren är en stor konstnär eller en prettopajas. Ointressant om du frågar mig. Har man skrivit så många fantastiska låtar kommer man faktiskt undan med vad som helst.

Betyg: e e e e

Inga kommentarer: